Aktuality

Pozor, děti! Soutěž o nejhezčí vánoční stromeček!

Již tradiční předvánoční akce „Zdobit může každý, zdobit bude každý“ se vrací do Loretánské zahrady! Padesátka stromečků tam čeká na malé i velké návštěvníky a jejich fantazii. Vezměte s sebou vánoční ozdoby nebo si je vyrobte v tamější Ježíškově dílně a pusťte se do zdobení! Pro ty nejšikovnější zdobitele jsou navíc na konci akce připraveny dárečky.

Slavnostní zahájení akce se uskutečnilo ve čtvrtek 9. prosince za přítomnosti dětí z mateřských škol a jejich rodičů a pedagogů. „Je pro mě velkým potěšením přivítat ty nejmenší i ty větší zde v Loretánské zahradě,“ řekla na úvod Eva Špačková, místostarostka Prahy 1 pro školství.

Krásné Vánoce všem popřál 1. místostarosta Petr Burgr, který zároveň děti ujistil, že Ježíšek vše stihne. „Rád bych také vysekl poklonu všem pedagogům. Děláte svou práci výborně,“ doplnil Petr Burgr.

O vánoční atmosféru se postaraly pěvecké sbory Josef a sbor mateřské školy v Řásnovce. Za lehkého sněžení a linoucí se vůně perníkového koření zazpívaly známé i méně známé koledy.

Nenechte si ani vy ujít adventní atmosféru v jedné z nejkrásnějších zahrad Prahy 1, která nebývá běžně veřejnosti přístupná. Mimo stromků na vás čeká něco na zahřátí, vánoční perníčky, Ježíškova dílna a také ručně vyřezávaný dřevěný betlém.

Zdobit stromečky můžete až do 21. prosince, každý den od 10 do 16 hod. Deset nejhezčích stromků bude posléze věnováno pražským střediskům sociálních služeb, kde budou dále rozdávat radost.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Pozor, děti! Soutěž o nejhezčí vánoční stromeček!